Ga naar de inhoud

Scale up

Wat is een scale up? Een bedrijf of organisatie die vanuit een start up mentaliteit en werkwijze wil komen tot een uitbreiding en verbetering. Waar het in een de start up gaat om verbreden en innovatie, gaat het in de scale up om de focus leggen en keuzes maken. Drie blogs heb ik hier reeds over gesproken.

Scale up

De blogs zijn:

Lees ze gerust of stuur ze door naar mensen waar je van denkt dat het zinvol is.

Scale up bonus tips

Hier een aantal tips die te maken hebben met een

  1. Weerstand is leerstand – in deze fase is er van mensen waarschijnlijk veel weerstand, je dient keuzes te maken en daar gaan mensen het mee oneens zijn. Bereid je daar op voor door het te beseffen en vaak de dialoog aan te gaan.
  2. Benoem het kader – laat mensen zelf de invulling geven, zorg dat het kader helder blijft. Want je bent zo van koers af.
  3. Voorbeeld – zeker als leider zorg je ervoor dat jij het voorbeeld bent in de keuzes. Kom tijdens deze transitie niet met nieuwe zaken of een nieuwe aanpak, dan gaan mensen twijfelen aan de koers.

Het je zelf tips die je wens te delen? Deel ze met mij en ik voeg ze (natuurlijk met jouw vermelding) graag toe.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]