Ga naar de inhoud

Doelgericht of resultaat focus

Er is nogal een verschil tussen doelgericht of resultaat focus. Het richten op het doel betekent dat je inderdaad kunt scoren. Betekent het echter altijd dat wanneer je doelgericht bent je de wedstrijd wint? Ga je voor het doel en is winnen ondergeschikt? Net als met voetbal. Je kunt mooie acties maken alleen als de tegenstander wel scoort en jij niet, dan verlies je nog.

Resultaat focus

Zonder doelgerichtheid en veel kansen kun je geen resultaten halen. Er hoeft maar één goede kans tussen te zitten en je scoort. In organisaties is dat ook vaak ook de manier van doen. We wachten op die ene kans. Men richt zich op het proces en slechts weinig op het resultaat. Daarmee kun je dan hard groeien. Toch is het resultaat behalen en daarmee groeien, in kleine result focusstappen, duurzamer en succesvoller.

Mens als resultaat focus

Als je mij nu vraagt waar echt op te richten dan kijk ik het liefst naar de beste resultaten van de mensen. Waar zijn ze goed in? Welke talenten benutten ze echt? Op welke manier kunnen we de mensen de beste resultaten laten behalen, ze in de welbekende flow brengen. Loslaten en vastpakken op de juiste manier. Mensen de ruimte geven binnen de kaders van de doelstellingen die je samen wenst te behalen. Let wel benut de juiste talenten.

Overigens mag je dan ook vragen van de groep om rekening te houden met iemand anders in de groep die meer ruimte of juist een strakkere planning wenst te hebben.

* Graag kom ik in dialoog om te bezien op welke wijze doelgerichtheid en resultaat focus in uw organisatie aan bod komen. Is de groei nog niet voldoende? Zijn de wensen nog niet uitgewerkt? Tijd voor een kop koffie, doelgericht en met een resultaat focus.