Ga naar de inhoud

Droom! Het andere Trainingsbureau.

Hoe kom je van een droom naar een resultaat? Wanneer stop je met je experiment? Wanneer is het een volwaardig geheel? Zelf mag ik betrokken zijn bij een dergelijk initiatief. Door samenwerken met bijzondere talenten en oprecht zorgen dat je voor het doel en de visie gaat in plaats van voor je eigen gewin kom je dus verder. Hieronder het verhaal van het bedrijf en de initiatiefnemer. Persoonlijk vind ik het oprecht een eer om hier bij betrokken te zijn. En ‘nobody every excused for success’, want natuurlijk heb ik ook wel eens getwijfeld, de weg naar het punt op de horizon in twijfel gesteld en het idee gehad om ermee te stoppen. De aanhouder wint dus en succes komt alleen door ‘massive action’.

Een kleine twee jaar gLogoTrainingsbureaueleden had iemand een droom. Een droom om het andere trainingsbureau neer te zetten. Inmiddels een bedrijf dat aan de weg timmert en waar mooie klanten de weg naartoe hebben gevonden. Met duidelijke kernwaarden Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Passie, Commitment en Positiviteit zorgt dit voor een sterke groep. Met een missie: Mensen op een verrassend doelgerichte wijze de lol van leren laten ervaren.

Lees het verhaal van Arco Kats, de initiatiefnemer, inspirator en creator hieronder:

Na anderhalf jaar heel hard werken aan een onmogelijk concept, een droom waar ik in geloofde tegen beter weten in begint nu zichtbaar te worden dat deze droom ook echt realiteit wordt. 

Ruim drie jaar terug dacht ik, het kan anders. Je kan als zelfstandige ondernemer zonder personeel veel beter de samenwerking opzoeken met andere gelijkgestemde ondernemers. Vanuit vrijheid, met passie en vanuit de gedachte samen delen vermenigvuldigt.

De eerste stappen, samen met heel veel mensen aan de keukentafel zitten leidde tot veel inspiratie en het begon een duiventil te worden. De een vloog in, de volgende vloog uit tot we besloten om er een formele Coöperatie van te maken. Met veel bombarie wisten we een geboortefeest te organiseren, en toen begon het navelstaren. We hadden de droom maar…… waar bleven die opdrachten nu. Nu ruim een jaar verder ben ik super trots op het gegeven dat we de laatste tijd steeds meer mooie klanten aan ons lijstje kunnen toevoegen. De kruisbestuiving begint te werken en zowel de aangesloten trainers als de klanten ervaren dat we samen veel meer toegevoegde waarde bieden dan alleen.

Familie en vrienden verklaarden me voor gek als ik vertelde hoe veel tijd en energie ik stak in mensen die even een zetje nodig hadden om zelf te scoren, zonder dat ik daar voor betaald werd. Maar vanuit het vertrouwen dat dit ooit zou leiden tot iets moois (nee ik heb geen concrete doelen gezet) ben ik gewoon doorgegaan.

Vandaag mochten we weer een nieuwe enthousiaste klant in de boeken zetten waar we binnenkort een mooie eerste steen gaan leggen voor een duurzame samenwerking. We zijn door de constructie zeer direct bij de klant betrokken. Er zit geen accountmanagement tussen want we doen alles zelf als trainers. Dat in combinatie met transparantie leidt er toe dat we de grote bekende namen uit de trainingsmarkt steeds vaker passeren op kwaliteit en betrokkenheid. En dat gek genoeg voor een prijs die scherp genoemd kan worden terwijl de trainer er veel meer aan overhoud dan een standaard free lance trainer. Zo gaaf om te zien dat we aantonen dat veel middle management in professionele organisaties volstrekt overbodig is.

HetTrainingsbureau.nl blijkt inderdaad verrassend doelgericht te zijn.