Ga naar de inhoud

Fan makende doormen

Ik heb de fan makende doormen ontmoet. Een doormen van een hotel die er ook nog iets van wist. Afgelopen donderdag was ik in Amsterdam. Te vroeg, daar ik met het openbaar vervoer ging. Tegenover het station staat het Art’otel. Een mooi pand met dito inrichting. Ik liep naar binnen, waar de balies bestonden uit blokken, dus de medewerkers dichtbij staan. De open setting ben ik fan van.

Fan makende doormen

Ik liep een rondje. En bij het weggaan sprak de doormen, die me keurig had gezien, me aan. Heer kan ik u helpen. Ik gaf aan dat ik op aanraden van iemand echt een keer een kijkje moest nemen en dat nu deed. Hij vroeg of ik de expositieruimte ook bekeken had. Nee? Dan loop ik even met u mee.

We liepen naar beneden, waar een witte ruimte met periodiek wisselende kunst hing. Daarnaast vertelde hij over de wand die op beweging en geluid reageert. Daar bracht hij me heen en toonde hoe het werkte.

Kijk dat noem ik fans maken. Geen gast in het hotel, alleen even langskomen en dan pakt een doormen het zo op. Dat noemen we gastvrijheid. Echt oprecht en met kennis van zaken. Je gasten echt iets over je bedrijf kunnen vertellen. Zoals hij zelf zei “ik kan alleen mooie zaken aanprijzen” . Bij het weggaan wenste een collega die buiten stond me een fijne dag. Daar wordt je blij van. Dat is gastvriendelijkheid en gastgerichtheid. Hij komt dicht bij gastvrijheid. En zoals je leest ben ik er fan van geworden.

Wanneer maak jij fans?

Daarbij kun je jezelf natuurlijk afvragen wanneer jij fans maakt? Op welke wijze je echt je gasten, klanten, opdrachtgevers bij jouw bedrijf, entourage of diensten betrekt. Welk klein ding doe je vandaag, zodat ze morgen ook zo over je schrijven? Wat kun je meer doen dan verwacht?

Samen een keer over sparren hoe je dat kunt doen? Bel of mail gerust.