Ga naar de inhoud

Foodcourts iets voor Nederland

In Azië zie je ze overal: Foodcourts. Ook in Nederland doet het meer en meer haar intreden. Denk maar aan de markthallen en de foodhallen in Amsterdam. Kleinere outlets waar je een aantal gerechten kunt krijgen. In Azië zijn het vooral de kleinere gerechten voor een beperkte prijs.

We Canteen

Zelf in het Nederlandse Catering land zien we een dergelijke uitvoering. Namelijk We Canteen. Een concept van ondernemers die kleinere outlets, vaak voor een tijdelijke periode, in een bedrijfscatering omgeving neerzetten.

Fresh Foodcourts verorveren Nederland

Persoonlijk geloof ik er wel in. Mensen willen kiezen. En als je veel van hetzelfde maakt kun je ook een zeer goede prijs vragen, die marge oplevert. Daarnaast als je als gepassioneerde food professional dit zelf uitvoert laat je alle overhead kosten buiten de deur.

De komende tijd zullen foodcourts in diverse vormen Nederland veroveren. Met take-away or ready to cook maaltijden als onderdeel van het concept. Eigelijk zie je dit al in de tankstations. Van supermarkt tot volledige broodjeszaak en ‘fresh bakery’. De wereld van de horeca en gastvrijheid gaat veranderen. Van grote zaken met veel stoelen naar kleinere outlets met meer keuze en echte ondernemende uitbaters.

Natuurlijk vers en met smaak gemaakt.

Inspiratie?

In Singapore heb ik een aantal voorbeelden gezien. Hieronder een impressie.