Ga naar de inhoud

Goed bezig, wat is goed bezig?

Hoe gaat het? Het gaat goed. Goed bezig. Wat maakt dat dit bij andere ervaart alsof je druk bent, echter voor jezelf zorgt voor een lekker gevoel? Inderdaad ben ik wat meer gericht op de essentie, wanneer ik het druk heb. Is dat een reden om dan niet je vraag te stellen? Juist wel. In een periode van drukte en lekker bezig zijn is er altijd ruimte voor meer van het goede. Dus mogelijk ziet men dat dan? Ik zal het eens vragen.

Goed bezig

Theo van Brussel (oud docent van Hotelschool en inspirator) zei ooit:

Alles wat goed is, is meer ervan beter.

Voor mij klopt het. Echter wat is goed? Wanneer ervaar je het als goed? Vaak laten we ons leven door zaken die we denken of voelen dat we dienen te doen. Echter zijn dat de echte dingen? De zaken die er toedoen? Waar kies je voor?

Ik stel me elke week drie spiegel vragen:

  • Wat heb ik deze week gedaan?
  • Waar werd ik blij van en minder blij van?
  • Wat ga ik komende week laten en starten?

Simpel om je af te vragen. Lastig om elke keer weer te doen. Toch noodzakelijk. Wie is immers de spiegel van de ondernemer? Wie vraagt hem of haar te reflecteren?

Waarom ik nu goed bezig bezig ben?

Natuurlijk is dat mijn perceptie. Alleen dat zijn voor mij de volgende redenen:img_0068

  • Ik kan tijd nemen voor mijn gezin, Julie ontwikkelt zich zo snel dat wil ik meemaken;
  • MapsTell waar ik een jaar mee bezig ben krijgt mooie contouren. We inspireren mensen, laten Guides groeien en werken aan het bedrijf;
  • Ook HetTrainingsbureau.nl begint haar wortels te krijgen met mooie projecten;

Natuurlijk dien je dan ook met een aantal zaken te stoppen. Dus waar ga ik mee stoppen?

  • Projecten waar ik met mensen samenwerk waar ik verwacht dat ze er zelf niet van willen leren;
  • Veel trainingsuren maken, ik merk dat ik beter ben in het begeleiden dan in het daadwerkelijk trainen. Natuurlijk kan ik dat goed, alleen de voldoening voor mezelf moet er zijn om dat goed te blijven doen.

Wat vraagt de komende week of periode om

  • Een project met echte impact opzoeken, ik wordt heel erg geïnspireerd door Secret Millionaire, een programma waar je ziet dat mensen de andere kant van de realiteit leren kennen. Alleen daarin zou ik geen geld willen geven (ben geen miljonair), maar een echte duurzame bijdrage voor willen leveren.
  • De eerste bijeenkomst van de Medezeggenschapsraad van de basisschool van mijn dochter. Niet om te klagen en zagen naar om mede de verantwoordelijkheid te dragen. Immers wanneer het basis onderwijs in ons land de status krijgt die het behoort te krijgen dan zorgen we ervoor dat mensen er toe blijven doen en dat kinderen het talent dat ze hebben kunnen inzetten.

Kortom een mooie periode (week) voor me. Waarbij ik denk dat ik van geluk mag spreken dat ik deze keuzes mag maken. Welke keuzes maak jij? Wanneer stop je met de dingen die je echt lastig vindt? Wanneer pak je de zaken op die je echt wilt doen?