Ga naar de inhoud

Kom niet uit je comfortzone – 75 van 90

Je comfortzone wat is dat? Waarom moet je allemaal uit je comfortzone? Een interessante reflectie geeft Jaap Duin, psycholoog en coach, in zijn Linkedin bericht Stop met dat uit je comfortzone gaan. Interessant was ook dat we dit binnen het Q-staff team direct op de WhatsApp hebben belicht.

Uit je comfortzone

Waarom zou je uit je comfortzone gaan? Is er niet al genoeg binnen de comfortzone? Jaap Duin heeft het over de ontwikkel momenten, ik schreef er al over in Over vuur lopen echt onzin, waar je echt even buiten jezelf komt. In reflectie op het uit je comfortzone komen ben ik het gedeeltelijk eens met de schrijver, echter gedeeltelijk ook niet.

  1. Daadkrachtigheid – wanneer je een hoge daadkrachtigheid bezit, dan heb je een natuurlijke manier van leren. Je nadeel is dan dat je veel forceert. Mediatie, een ademhalingsoefening als een ijsbad of echt even stil (zijn en) staan zijn dan erg behulpzaam;
  2. Zeer meegaand – mensen met een een hoge mate van het meegaan in de flow kunnen juist heel veel hebben aan het uit de comfortzone stappen. Daar ligt de magic voor heb. En of ze er iets mee doen is aan hen zelf. Alleen hoe zonde zou het zijn als je aan het eind van je leven er niet alles uitgehaald hebt, gewoonweg om dat je het niet van vanuit die perceptie hebt gezien.
  3. Nieuwe kansen – ook denk ik dat het gewoon leidt tot meer kansen wanneer je bewust stilstaat. Ik geloof dat het, het doorbreken van de Tsunami van de dag is.

Comfortzone

Ik geloof erin dat wanneer je weet wat je wel en niet wenst je een sterke persoonlijkheid kunt opbouwen. En daar ligt in de huidige maatschappij dan ook de grote uitdaging. Veel mensen laten zich door de buitenwereld beïnvloeden of zeggen wat goed of fout is. Baan je eigen pad en maak je eigen keuzes en als die buiten of binnen de comfortzone liggen is het beide goed.

Tot dag 74….