Ga naar de inhoud

Leiderschap: kracht van samenwerking

De kracht van samenwerking is in leiderschap wel het allerbelangrijkste. Wij weten meer dan ik. Ik kan meer door wij. In WeConomy werk je samen. Alleen bestaat niet. Overigens in het geheel niet er zijn altijd afhankelijkheden, interacties en momenten van belangen afweging.

Kracht van samenwerking

De kracht ligt erin dat:

  • Kennis wordt gedeeld;
  • Energie gebundeld;
  • Perceptie vergroot wordt;

Wanneer we een lastig probleem pakken dan is er veel energie voor nodig om het op te lossen. Vaak blijf je als je er alleen mee bezig bent vanuit je eigen referentiekader kijken. Je eigen perceptie blokkeert dan andere mogelijke oplossingen. Daarnaast ontbeert het soms in kennis. Kennis die je nodig hebt om zaken inzichtelijk te maken. Dan wel om vaardigheden verder te ontplooien.

Leiderschap en samenwerking

Een goede leider zorgt voor een goede samenwerking. In intensieve uitwisseling van ideeën. Een goede teamleider heeft adviseurs die hem of haar daadwerkelijk ook kritisch adviseren. Die zaken toevoegen en niet meepraten. Een leider zorgt voor die intensieve samenwerking. Het in onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden.

“Niemand is zo slim als wij samen”

Tijd om de samenwerking op te zoeken. Tijd om te zien waar je samenwerking ligt.

Overigens ligt de sleutel in betere samenwerking in twee zaken. Luisteren naar de ander en delen van je informatie en gegevens. Daarnaast in het communiceren vanuit de ander.