Ga naar de inhoud

Overdenking van een CEO

De CEO van Alibaba Mr. Ma Yun laat in zijn interview. Zet je levenspad uit in werk. Het belangrijkste is fouten maken.

Any mistake is a revenue.

Het belangrijkste is de levenslange leerhouding. Fouten maken, nieuwe dingen doen, leren van een leider, uitvoeren waar je goed in bent en tot slot zelf de leermeester zijn en de jonge mensen iets leren. Het gaat om je levenshouding in dit. Spijt van zaken hebben is dan ook geen optie, kijk wat je er morgen mee kunt.

Overdenking van een CEO

Wat kun je hier als leider van leren? Twee zaken in mijn ogen. Wees open en kwetsbaar voor je buitenwereld. Toon visie. Bijzonder in het geval van Mr. Ma Yun is dat hij de Chinese cultuur vermengd met de westerse openheid. Mooi om de ontwikkeling daarin te zien en de visie te leren.

Welke visie al CEO heb je op je mensen? Vaak weet je wel wat de visie en missie van het bedrijf is. Een hotelketen waar ik veel voor mag werken heeft de Human Talent visie: “de benchmark in het ontwikkelen van mensen in de hotellerie in Nederland zijn”. Mooi! Het betekent dat je HR beleid en de zaken die je doet een borging hebben. Namelijk het hogere doel, het waarom.

Waarin ben je kwetsbaar? Hoe toon je de kwetsbaarheid naar de medewerkers? Wanneer deze dat zien zullen ze dat ook naar klanten, partners of collegae doen. Je wordt als bedrijf opener en meer te vertrouwen. Een filmpje van ander CEO’s heb ik nog niet vaak gezien. Hoe deel je dit zelf als leidinggevende?

 

https://www.youtube.com/watch?v=T3TbQGorpi8