Ga naar de inhoud

YHIM: spelfout of spel fout

De afgelopen week heb ik wederom om meerdere plekken meegemaakt. Mensen die vallen over spelfouten en iets dat net niet compleet is. Het is een beetje als mensen die geen fouten willen maken. Maak je een spelfout speel je dan het spel fout? Mijns inziens heb ik liever 10 spelfouten dan geen fouten. Immers als je niets doet kun je ook geen fouten maken. Laten we stoppen met het zo goed willen doen dat er niets gebeurd.

Spel fout

Met name in de ZP omgeving verbaas ik me over hoe goed men denkt het te weten. Wel duidelijk over de hiaten en incomplete zaken. Ondertussen geen resultaat op de teller. Wie speelt dan het spel fout? Stop met roepen dat iets niet naar kwaliteit is of wel de spelfouten corrigeren of sociaal wenselijk gedrag tonen, maar ondertussen niet presteren om de boterham te beleggen. Dan wel niet te kunnen doen wat je echt wenst te doen.

Doe het gewoon! Of ben je liever bezig met de spellingsregels die je op school geleerd hebt?

*YHIM staat voor “Yes, Het Is Maandag” en wordt elke maandagochtend gepubliceerd. Daarmee als doel hebbende dat je elke week een nieuw doel, een nieuwe kans of eigen initiatief kunt ontplooien.