Meteen naar de inhoud

YHIM: We mogen weer

Een nieuwe serie namelijk YHIM, oftewel Yes, Het Is Maandag….met andere woorden nieuwe week nieuwe kansen. Wat is jouw kans van de week? Waar ontwikkel je je deze week op? Op welke manier wordt je deze week onderscheidend?

Deze week brengt innovatie en netwerk. Ondanks dat het kerst is wordt het een mooie week. Want naast het helpen van twee organisaties in de groei (beide openen nieuwe filialen) gaat het ook om met meer mensen weer de connectie te maken. Tijd om 2014 snel in te rennen door de agenda voor januari al vol te maken.

Innovatie en netwerk

Hoe innoveer je? Vooral hoe bouw je het netwerk? Door samen te zoeken naar nieuwe kansen en oplossingen. Ondernemend en door meer te denken vanuit de mogelijkheden dan de bedreigingen. Afgelopen weekend sprak ik een aantal ondernemende mensen. Dan valt me altijd op hoe vaak de “ja, maar….” komt en hoe de oude gewoontes als waarheid worden bezien.

Dan is er maar één vraag: “en als je dat eens van de andere kant bekijkt”. De waarom wel vraag. Waar stel je deze week de vraag? Tijdens het kerstdiner? Of juist tijdens een gesprek onderling.

*YHIM staat voor “Yes, Het Is Maandag” en wordt elke maandagochtend gepubliceerd. Daarmee als doel hebbende dat je elke week een nieuw doel, een nieuwe kans of eigen initiatief kunt ontplooien.