Ga naar de inhoud

4DX maakt betrokkenheid

Een nieuwe uitgave van Covey de 4 disciplines van uitvoering verhaalt over de weg tussen strategie en uitvoering. Als ik er zo naar kijk dan zie ik dat het gaat om commitment bouwen met de groep mensen waarmee je en strategie tot uitvoering brengt. Wel mooi om te zien om de stappen ter herleiden naar daadwerkelijke meetbare momenten.

De vier disciplines zijn:

  • Discipline 1: Focus op het waanzinnige belangrijke doel.
  • Discipline 2: Werk met gedragsmetingen.
  • Discipline 3: Houd een motiverend scoreboard bij.
  • Discipline 4: Creëer een ritme van verantwoording.

Meer hierover op de 4 disciplines voor uitvoering.

Eigenlijk verkrijg je dan de maximale betrokkenheid als het gaat om het meenemen van mensen in de organisatie. Zelf hanteer ik drie basis zaken als het gaat om organisatie ontwikkeling:

  1. Bepaal je punt op de horizon
  2. Zet de toon
  3. Kies je mensen

In betrokkenheid betekent dit dat het punt op de horizon gedeeld dient te worden. Daarnaast ook helder dient te zijn dat de gekozen mensen zich er mee kunnen identificeren. Zet de toon betekent dat je daadwerkelijk ook met elkaar de resultaten en de sfeer bepaald en bespreekt. Als je onderdeel bent van een geheel voel je betrokkenheid. Verder kijk je naar de mensen die je wenst te kiezen. Immers als je de juiste talenten bij elkaar haalt versterk je elkaars krachten. Als je in je kracht bent ervaar je betrokkenheid.

Meer over betrokkenheid? Laat het me gerust weten. Ook voor jouw organisatie kan het meer betekenen.