Ga naar de inhoud

Boek: echte kerels doen het anders

Het boek “echte kerels doen het anders” voor de derde maal gelezen. Allereerst toen het nog in de prefase was, als dummy. Toen erna en nu omdat we er in trainingen mee gaan werken. Inderdaad samen met de schrijver en vriend Paul J. van Loon.

Paul zelf vertelde me dat iemand had gezegd “alles loopt door elkaar”. Inderdaad rommelt het een en ander door elkaar heen. En juist doordat in diverse fases en vormen de materie herhaald wordt is het uitermate interessant en onderhoudend. Ook de persoonlijke verhalen en (voor mij) herkenbare anekdotes maken het geheel compleet.

De essentie blijft toch wel de soorten leiderschap vanuit het he, me, she en wecisionmakers model. Van invloed zijnde op leiderschap en organisaties.

Het model van mecisionmaker tot wecisionmaker. By Paul J. van Loon
Het model van mecisionmaker tot wecisionmaker. By Paul J. van Loon

Wanneer je het boek leest wordt langzaam duidelijk dat de zachte kant meegeven aan de organisatie juist leidt tot meer zelfwerkzaamheid en gewenst gedrag. Het blijft zo dat er natuurlijk(e) kaders dienen te zijn. Ook voor de nieuwe generaties is het zaak te weten waar het aan toe is. Echter respect verdien je en krijg je niet automatisch. Zeker niet in je leidende rol.

Note: In de rubriek boeken worden persoonlijke notities beschreven naar aanleiding van het lezen van het betreffende boek. Slechts ter lering en vermaak en het positief delen van de bevindingen. Op geen enkele wijze bedoeld om daarmee de schrijver te kopiëren of te kort te doen. Puur omdat de boeken interessant kunnen zijn.