Ga naar de inhoud

Coaching aan de lopende band – must voor operationeel managers

Boek: Coaching aan de lopende band
Schrijver: De Waard en Godding

Coaching aan de lopende band al gelezen?

Oude wijn in nieuwe zakken dacht ik als allereerst. Niets is minder waar. Natuurlijk zijn de technieken niet nieuw, maar wel de toepasbaarheid en de koppeling die door De Waard en Godding beschreven wordt. Simpel voor woorden, snel leesbaar, maar vooral in één woord toepasbaar.

 

De woorden aandacht en positiviteit zijn daarin de beste samenvatting van het geheel. Het hoe je daarmee om gaat, maar vooral de pakkende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Een groot voordeel is dat er vanuit diverse perspectieven gekeken wordt en voorbeelden gehanteerd worden. Immers een HR professioneel kijkt anders dan een rayonleider van een schoonmaakbedrijf, dat is de kracht. Niet de CEO die vertelt hoe het werkt, maar de manager van de vloer uit Nederlands MKB. Het is dan ook een homogeen en herkenbaar verhaal. Verder is het ook nog eens een makkelijk naslagwerkje, overzichtelijk om even snel op te zoeken wat de spelregels voor de fruitmand ook alweer zijn. Maar ook dagelijks thema als het e-mail bombardement is herkenbaar en vooral zeer actueel.

 

Een aanrader als coaching naar het middenmanagement of nieuwbakken managers die nog een basis beginsel en wijze van communiceren toegebracht dienen te krijgen. Geef het als cadeau wanneer er een medewerker tot manager wordt gepromoveerd. Leuk als presentje, goed als leermiddel, maar vooral succes verzekerd in positiviteit en aandacht.