Meteen naar de inhoud

Doe het 180 graden anders – 63 van 90

Ik schreef al over talenten in de vorige blog. Ik doe het 180 graden anders vanaf vandaag. Stop met het vergooien van talent. Het is tijd om mensen alleen de zaken te laten doen waar ze goed in zijn. Met andere woorden zorgen dat medewerkers, vrienden en familie alleen de zaken hoeven te doen die ze al goed kunnen, dan wel beter in wensen te worden. Hoe? Lees vooral verder…..

180 graden anders in persoonlijke ontwikkeling

De trainingen die we met Q-staff of Het Trainingsbureau doen zijn vaak gebaseerd op wat mensen (nog) niet kunnen. Helaas vaak ook zaken waar ze de talenten beperkt of niet voor hebben. De komende tijd ga ik me focussen op wat er in training en ontwikkeling nodig is om te komen tot verdere excellentie. Ik geloof er op recht in, dat wanneer we daar de nadruk op leggen mensen tot grotere hoogte komen.

Het is het principe:

Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken. Dus als je mensen laat doen wat ze leuk vinden gaat het werk vanzelf.

Stoppen dus met het trainen van zaken die te beperkt aanwezig zouden zijn. Laat mensen zelf komen tot een inzicht hoe ze het beste en het leukste tot een resultaat kunnen komen.

180 graden anders in leidinggeven

Het gaat hierbij om hetzelfde. Mensen betrappen op iets goeds. Meer focussen op waar de mensen goed in zijn. Met andere woorden: ik verbied het “veroordelingsgesprek”. We gaan werken aan het “wat is al goed”-gesprek. Zo kunnen we zorgen dat de kracht en de kansen meer benut worden. Elke maand werken we zo aan de verbetering van talenten.

Als leidinggevende binnen diverse projecten en leider binnen organisaties ga ik ook zorgen dat er daadwerkelijk naar de talenten gekeken wordt. Immers leading by example is daarin de eerste basis. En laat ik nu stellen dat het leiden van een organisatie iets is dat ik graag doe en waar ik goed in denk te zijn.

Tot dag 62…..