Ga naar de inhoud

Een held…

Een held is ons ontvallen. Ja, inderdaad iemand die ik een echte held vind.

Waarom? Hij is zo iemand die:

  • heeft laten zien wat vechten is, zonder mensen te schaden;
  • altijd positief bleef en grenzen bleef verleggen;
  • mensen door zijn inspiratie meenam en oprecht dankbaarheid toonde;

Die held heet Dennis van der Zeijden. Een boom van een kerel, Bourgondiër, sporter en vooral mensen mens. Eerst een been verliezen aan kanker, terugkomen en dan nu vandaag toch de wedstrijd verliezen van deze verschrikkelijke ziekte.

HELD

Wat maakt hem nu echt mijn held? Niet al de zaken die hierboven staan. Want Dennis kon ook zeer eigenwijs of zaken op zijn eigenwijze doen. Nee, het feit dat hij voor mij een held is, is bezig zijn met anderen en oprecht geven. Tijdens zijn leven was hij bezig met twee passies: kinderen en sport.

De passie voor sport en kinderen heeft hij gecombineerd in de Dennis van der Zeijden Foundation. De foundation stelt zich ten doel om mensen en vooral kinderen met een fysieke beperking te motiveren en te stimuleren om actiever te bewegen. Ze organiseren sportieve evenementen en clinics waarbij iedereen met een beperking of amputatie kan deelnemen om kennis te maken met de sport en te ervaren dat er veel mogelijk is op sportief gebied. Verder ondersteunt stichting DennisvanderZeijden.nl diverse sportactiviteiten en geeft meerdere keren per jaar voorlichting bij bedrijven en instanties. Daarnaast ondersteunt de stichting individuen bij het realiseren van persoonlijke concrete sportieve ambities en/of het verbeteren hiervan.
Is dat geen heldendaad? Het gaat namelijk niet om hem, maar wel waar hij voor stond en zijn gemeengoed waarvoor gestaan wordt.

Ook heeft hij een droom nagejaagd. Zijn droom, namelijk topsporter worden. Als begenadigd keeper kwam hij niet tot de betaalde top. Als gehandicapte golfer stond hij aan de top van het Europese gehandicapten golf. Noem dat maar eens je droom behalen. Hoeveel mensen zonder beperking leven het leven van een ander? Hoeveel mensen volgen hun dromen? Dennis wel.

LEERMEESTER

Met al deze zaken is Dennis voor mij een leermeester. Mensen waarvan je er in je leven een paar tegenkomt. Mensen die een verschil maken en je laten zien waar het echt om gaat als het draait om het verleggen van die steen. Een echte held. Ik steek dan ook geen kaarsje op. Ik deel deze blog en vraag een ieder die hem leest zichzelf de vraag te stellen: wie is jouw held?

Helden volgen hun passie, helden volgen hun dromen. Vandaag sta ik stil bij mijn held: Dennis van der Zeijden.

Ik wens vrouw, zoon, broer, ouders en alle naasten veel sterkte bij het verwerken van het gemis.