Ga naar de inhoud

Essentie als inspiratie

Hoe kan versimpeling, helderheid en overzicht tot inspiratie leiden? Duidelijkheid leidt tot voortgang en voortschrijdend inzicht zou je daarbij kunnen stellen. Of is het juist dat de richting en tempo het bepalen?

Afgelopen week hebben we met het team van Staffable Nederland en België een training gehad van Lisanne Thomas (Indigo Horsetraining) vanuit de natuurlijke manier van communiceren, namelijk gebruik maken van richting en tempo, leerde we werken met deze mooie dieren. Hoe ontluisterend was het om reflectie op je eigen gedrag te zien? Als je te snel aan de voorzijde komt blokkeer je het paard en reageert deze abrupt en geschrokken. Kom je achter het dier en je drijft het op dan kun je het tempo bepalen. Richting en tempo maken de beweging. Maar voornamelijk jouw eigen richting en tempo. Beweeg je snel wordt de reactie snel, verplaats je veel wordt de richting onvoorspelbaar.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=zq06bmJLt-U[/tube]

Is het niet gelijk aan het zakelijke leven. Mensen en met name de grote kudde willen ook duidelijkheid en niet abrupte correcties. Dan gaat de snelheid eruit. Maar ze wensen ook duidelijkheid en de essentie. De richting waar we heengaan. Kortom het hoeft niet moeilijk te zijn zaken in beweging te zetten als je maar de natuurlijke manier van communiceren gebruikt. Niet abrupt en met de snelheid van degene die het ontvangt.

De essentie in zaken vinden is daarbij het drijf middel. Zorg dat mensen snappen wat je wilt en dat ze het helder krijgen. Dan komt de snelheid vanzelf.