Ga naar de inhoud
Focus

Focus – dag 89 van 90

Where focus goes energy flows, zoals Tony Robbins dat zegt. Focus, alleen hoe doe je dat? Op welke manier breng je focus aan. Nu op het moment dat ik klaar sta voor een Time Management training voor een relatie van ons, besef ik me dat weer. Ook door het mooie gesprek dat ik gisteren mocht hebben Monique Pals in de samenwerking met VideoMarketingSpecialist. We kwamen op duidelijke doelen en het voelde goed. De focus is er.

Focus

Wat is focus nu? Wat maakt het zo lastig om de focus aan te brengen? We merken in trainingen en begeleiding vaak dat het lastiger is dan je denkt. De prikkels van buiten leiden je af. De tsunami van de dag breekt al je goede voornemens. Je werkt en werkt, alleen wat is er echt belangrijk voor je?

Een goed focuspunt voldoet aan de volgende eisen:

  • Is gericht op 1 punt (het richtpunt van je camera);
  • Geeft een scherp beeld (het scherp stellen van de camera);
  • En staat vast (klik….je plaatje is er);

Simpel gezegd, lastiger gedaan. Althans het vaststellen vaak niet, wel het er aan houden.

Focus vasthouden

Om je te richten op de zaken die je belangrijk vind is het zaak er ook gedrag van te maken. Alleen als je gedrag inslijt dan ga je zaken ook doen. Zoals ik wel vaker in een training zeg: “1 keer naar de sportschool gaan werkt niet”. De herhaling is de basis van de focus vasthouden.

Drie simpele tips om te komen tot het vasthouden van je focus:

  • Werk er 90 dagen onafgebroken aan;
  • Deel het met mensen;
  • Begin er elke dag mee;

Hierin zijn de zaken herhaling, borging door te delen en vast moment in opgenomen. Dan weet je zeker dat je het gaat doen.

Dag 89 van 90 dagen challenge

Heb ik aan de doelen gewerkt? Jazeker. Ik heb gisteren gewerkt aan de groei van VideoMarketingSpecialist en de samenwerking met Monique. Daarnaast heb ik een collega van HetTrainingsbureau kunnen helpen. Leerzaam voor haar was hoe ik in een training kom tot verandering. En met name het gedrag. Iedereen wil veranderen. Het is alleen ver en voor anderen wanneer het dient te gebeuren. Dat is de reden dat ik een sessie altijd kort begin met de wat. Daarna drie stappen maak. Namelijk hoe ziet het nieuwe gedrag er voor de organisatie uit, hoe ziet het gedrag voor je team eruit en tot slot hoe dien je zelf dan te acteren? Wanneer je het zo aanpakt dan is de weerstand weg, het groepsbelang staat dan voorop.

Tot dag 88……..