Ga naar de inhoud

2017 met technologie en blended learning

Een groeigericht 2017 gewenst! In 2016 heb ik veel mogen leren over de combinatie van leren, de essentie ervan en de invloed van gedrag. De combinatie maakt het interessant. In mijn ogen dient 2017 dan ook te bestaan uit de inzet van technologie enerzijds. En aan de andere kant blended learning.

Groeigericht 2017

Organisatie wensen te groeien en daarvoor willen ze mensen laten groeien. Dan is het tijd dat je dit zo optimaal mogelijk inzet. Tegenwoordig als ik mijn auto naar de garage breng dan sluiten ze deze aan op een computer en lezen uit wat er dient te gebeuren. Wanneer de gemiddelde ondernemer, manager of hr manager vraag wat er dient te gebeuren dan is dat vaak een lastige vraag. Waarom zou je zeggen? Nu het is vaak niet direct gekoppeld aan de organisatie doelen. Eigenlijk is er geen richting van de groei! Daarom ga ik in 2017 graag groeigericht te werk. Waar wil je met de ontwikkeling van jezelf, je medewerker en je bedrijf naartoe?

Technologie

De technologie gaat daar bij helpen. Meten is weten om te komen tot daadwerkelijke groeistrategie is de eerste stap. Daarnaast de technologie inzetten om mensen overal en altijd te kunnen laten leren. Een learning professional vertelde me in 2016 dat je leren dient te koppelen aan het moment dat het nodig is of je interesse er naar uitgaat. Media als Youtube en internet helpen daar sterk bij. Denk ook aan simulatiegames. 2017 wordt daarin een ontdekkingsreis.

Blended learning

Zoals een aantal mensen weten is voor mij één training geen training. Moet je dan meerdere trainingen doen? Niet perse. Je dient het wel te borgen. En juist de combinatie van technologie, aandacht op de werkvloer en daadwerkelijk de trainingssessies doen leidt tot meer beklijving van ontwikkeling. Zelf werk ik graag met een Learning Management Systeem. Toch merk ik dat voor vele organisaties dat nog een stapje te ver is. Waarom? Ik weet het niet. Alleen 2017 ga ik het antwoord wel vinden hoe ze het effectief in kunnen zetten en direct zien dat ze er nuttig gebruik van kunnen maken. Het is tijd voor de mix van. En we praten er al jaren over, het is nu tijd om de executie aan te pakken.

Kortom 2017 wordt leuk, spannend, leerzaam en vol groei. Wil je hier ook onderdeel van uit maken? Lees dan geregeld deze blog of bel me gewoon voor een kop koffie om te sparren.