Ga naar de inhoud

Grootse doelen behalen – 78 van 90

Wat maakt dat sommige mensen grootse doelen behalen? Andere daarentegen zijn slechts bezig met een idee neerzetten. In het volhardend zijn? Is het willen winnen? Wat is het?

Grootse doelen behalen

Eigenlijk is bijgaande video van Arnold Schwarzenegger wel een mooie opsomming. Immers je kunt zeggen wat je wilt, de man heeft drie carrières uit de grond gestampt. Van Bodybuilder, naar Acteur, naar Politicus. Mooi om te zien hoe hij er tegenaan kijkt.

Eigenlijk kan ik het wel eens zijn met zijn vijf principes:

  1. Zorg voor een eigen visie;
  2. Denk groot;
  3. Negeer de ‘nee-zeggers’;
  4. Werk hard, heel hard;
  5. Geef terug en verander de wereld;

Het eerste is werken aan je visie, daar schreef ik ook over in Over vuurlopen is echt onzin. Je eigen richting bepalen in je leven is voor velen (nog) niet weggelegd.

De tweede denk groot heb ik ooit al een keer benoemd in Groots denken. Ambitie en willen winnen liggen daar wel aan ten grondslag. Je kunt het altijd nog kleiner maken.

De derde past bij me. Met een rebelse stijl is een nee een ja als het om persoonlijke zaken gaat. Negeer de ‘nee-zeggers’, ook wel negatievelingen of pessimisten genoemd. Een pessimist heeft altijd gelijk, want die doet niets fout. En fouten maken is waar het om gaat als je iets wilt bereiken. Herhaal dus elke keer weer wanneer je tegen een ‘nee’ aanloopt.

Werk hard, heel hard. Tja, weet je. Veel mensen zeggen dat ik hard werk. Ik denk van niet. Ik werk veel en werk aan ambitie. Hetgeen ik erg leuk vind om te doen. En natuurlijk dien je daar offers voor te doen. Echt hard werken doen mensen die het niet van talenten moeten hebben.

De laatste vind ik wel mooi in de mindset. Zorg er altijd voor dat je iets terug kunt geven. Wanneer je meer geeft dan je krijgt dan ben je pas rijk. Of dat in kennis, kunde, ondersteuning of soms middelen is.

Doelen en talenten

Natuurlijk had Schwarzenegger talent. Alleen er is ook veel aan de manier van denken en harde werken te danken. Ik heb meerdere mensen om me heen gezien met grote talenten. De vraag is wanneer ze er iets mee doen? Wanneer ze tot het echt potentieel komen?

Tot slot kun je een heleboel zeggen van Arnold. Alleen kijk meer naar de zaken die je er van kunt leren.

Tot dag 77……