Ga naar de inhoud

Impact verkrijgen – 74 van 90

Hoe kun je impact verkrijgen? Wat is het eigenlijk? En wat doet het met jezelf en met de ander? Eigenlijk kwam ik drie mooie momenten de laatste periode tegen die hiermee te maken hadden.

Impact: goede doel niet in de etalage

Vorige week mocht ik bij een mooie netwerk bijeenkomst zijn van de Maltezer Ridders. Ondernemers die allemaal openlijk steun geven aan Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer, door initiatiefnemer Tom de Lepper, die één van de eerst glazen uit deze brouwerij mochten nuttigen. Daar kwam naar voren dat er iets voor het goede doel gedaan zou kunnen worden. Iemand zei toen dat je pas echt groot bent wanneer je in stilte aan goede doelen werkt. En daar ben ik het volledig mee eens. Geen goede doelen etalage of als excuus truus project een rollator race. Nee, gewoon onbaatzuchtig geven. Mooi! En natuurlijk kan ik hier geen link voor sturen: het is in stilte.

Impact: met wat je doet

Gisteren had ik een heel leuk gesprek. Vijf jaar geleden was ik voor een relatie bezig om te komen tot een afspraak met een uitzendorganisatie. Leuk om te doen en er kwam voor beide partijen een goede deal uit. Wat blijkt, de leverancier heeft mij onthouden en afgelopen week contact gelegd. Leuk wederom.

En nu komt het. Ik vroeg hem waarom hij mij had gecontacteerd? Het antwoord: “de combinatie van bedrijven helpen groeien, de constructie en het proces dat we toen hebben samengesteld en de kennis van de flex markt”. Tjee, schrijf ik met een gevoel van mooie verbazing en trots, dan is het mezelf aanleren van dergelijke zaken dus eigenlijk mijn beroep geworden. En daar ben ik dan weer blij mee.

Impact: kleine dingen doen

Afgelopen week kwam ik erachter dat met kleine dingen doen je soms al veel impact kunt hebben. Een goede vraag stellen bijvoorbeeld. Deze week mocht ik twee mensen een vraag stellen die ze niet verwacht hadden. Ik heb ze een beetje aandacht gegeven, bewust, alleen voor deze mensen ongepland. En dat levert impact. De vraag stellen wie in jouw omgeving heb je de laatste tijd nog verrast met een goede vraag? Interessant om van te leren.

Leermoment is: Impact ontstaat als je goed doet en onbaatzuchtig geeft vanzelf.

Ik schreef ook over impact in Ongeluk brengt geluk, mocht je er in geïnteresseerd zijn. Dat heeft impact om mij gehad.

Tot dag 73….