Ga naar de inhoud

Magie bestaat echt – dag 83 van 90

Ik kwam onderstaande video tegen van Britain’s Got Talent. Magie bestaat echt. Allereerst als je luistert naar zijn carriere, daarnaast ziet wat hij doet en tot slot zijn persoonlijke verhaal.

Magie bestaat echt

Nu magie bestaat voor mij in deze uit wat Marc Spelmann ermee doet. Hij heeft een grote zoektocht langs diverse banen gemaakt en het blijkt dat zijn talent ligt in “on stage” zijn kracht benutten. Soms is er een lange zoektocht nodig om te komen tot waar je goed in bent en leuk vind. Ik zeg dan altijd: het is makkelijker om het niet te doen. Hij gaat letterlijk buiten de gebaande paden.

Ook als je zijn persoonlijke verhaal met zijn vrouw en kleine beluisterd. Je hoort hierin zijn doorzettingsvermogen. En ook hoe hij dit opgepakt heeft. Een ontroerend verhaal.

Daarbij natuurlijk ook de magie zelf. Wat een ontzettende goed uitgedachte, goed gebrachte truc. Hier is voorbereiding, kennis, lef en vooral veel oefening aan vooraf gegaan.

Magie bestaat echt: elke dag

Eigenlijk viel me iets anders op. Kijk naar de man. Een ogenschijnlijk gewone, midden klasse man uit het Verenigd Koninkrijk. Hij stelt zichzelf kwetsbaar op. Zorgt eigenlijk dat hij zeer groot in beeld komt, letterlijk misschien wel. De beloning die hij krijgt is naast de emoties van de jury ook de ‘golden buzzer’. Inderdaad hij krijgt beloning voor het feit dat hij zijn kop heeft uitgestoken. Het anders aangepakt heeft.

Voor mij is het de metafoor voor alle mensen die het makkelijker vinden om het niet te doen. Stap net als Marc in de ring of wordt een gekookte kikker. Voor mij onderschrijft het eens en te meer dat magie bestaat als het gaat om hoe mensen zelf de handdoek op kunnen pakken. De eerste stap zelf kunnen zetten of daadwerkelijk ook bepalend zijn voor de eigen keuzes.

Tot dag 82…..