Ga naar de inhoud

Over vuur lopen is echt onzin

Je gaat toch niet over vuur lopen, wat een zweverige gedoe? Empowerment tools zijn echt onzin! Een pijl breken om sterker te worden? Over glas lopen om vertrouwen te krijgen? Echte allemaal fabels. En wat is de reden dan dat we dit al meer dan 3000 jaar doen? Wat trekt mensen hier in aan?

Over vuur lopen

Inderdaad hebben empowerment tools zoals over hete kolen lopen of een plankje doorslaan een imago van zweverigheid en overdaad. Mede in

Nederland door de heer Ratelband heeft dit het imago gekregen. En dat is jammer. Want dergelijke middelen en oefeningen dragen erg goed bij aan het ontwikkelen van het zelfbeeld en visie van mensen. Hoe komt het toch dat deze tools echt zorgen dat je naar je binnenste gaat?

Eigenlijk is het een combinatie van jezelf in een bepaalde staat brengen en dat verankeren. Het slotstuk ligt in het empowerment middel. Over vuur lopen of beter gezegd over hele hete kolen geeft je de kracht om de visie die je ontwikkelt ook echt tot je te nemen. Je zorgt ervoor dat deze verankert in je ‘zijn’. De reden ligt in het feit dat je eigenlijk test of hetgeen je voor ogen hebt of je daar een offer voor wenst te doen. Wil je het dus echt?

Ver van je bed?

Inderdaad voor mij was het ook een ver van mijn bed show. Toch heb ik gemerkt dat je pas echt angsten door mensen kunt laten overwinnen of een stap in kunt laten nemen wanneer je er iets aan verbind, dat buiten de comfortzone ligt. Zelf heb ik meerdere middelen mogen ervaren. En afgelopen week tijdens InFlow 2018 heb ik 90 mensen in een week een pijl zien breken door deze op de keel te zetten, over stukken glas zien lopen, in een bad met ijs zien zitten en over hete kolen zien lopen. Emoties kwamen los en visie werden ontwikkelt. Erg mooi om te zien hoe je in korte tijde mensen bewust kunt laten zijn van het eigen potentieel.

Firewalk geen onzin

Voor mij is een firewalk of andere empowerment tool geen onzin. Je dient het alleen we goed te gebruiken en in te zetten. Met de juiste ondersteuning, voorbereiding en vooral ook aandacht. Alleen mensen die er zelf voor kiezen zijn in staat er ook ‘heling’ in te vinden.

Meer weten? Of zelf doen? Ga naar www.q-staff.eu