Ga naar de inhoud

Peer group

Ben jij bekend met jouw Peer Group? Slechts kort geleden heb ik het begrip geleerd. Een peergroup is een groep mensen uit de samenleving, die een vergelijkbare leeftijd, status, belang of belangstelling hebben. In een aantal ontwikkelingspsychologische theorieën wordt de peergroup een belangrijke functie toegekend in de ontwikkeling van (jonge) mensen.
Wat moet je ermee? Wat is je voordeel van je bewust zijn? Door me bewust te worden van het begrip heb ik eens goed om me heen gekeken. Wie is mijn peergroep? Eigenlijk heel wisselend. Jonge mensen (ben nu ook niet uit) binnen onze organisatie. Daarnaast leeftijdgenoten en mensen met dezelfde ontwikkelingsbehoefte bij JCI. En natuurlijk de diverse oudere adviseurs en specialisten die zich inmiddels in mijn omgeving begeven.
Waarbij blijkt dat er een goede gemelleerde groep mensen beschikbaar is. Wat ontbreekt er dan aan? Met name het volgende level, mensen die mij nog verder kunnen uitdagen als mens. Interessant om daar over na te denken. Waar je die vindt en wat je ermee kunt. Op zoek dus naar die mensen.

Ben jij bekend met jouw Peer Group? Slechts kort geleden heb ik het begrip geleerd. Een Peer Group is een groep mensen uit de samenleving, die een vergelijkbare leeftijd, status, belang of belangstelling hebben. In een aantal theorieën van de ontwikkelingspsychologie wordt de peergroup een belangrijke functie toegekend in de ontwikkeling van (jonge) mensen.

Peer Group inzetten

Wat doe je ermee? Wat is je voordeel van het je bewust zijn? Door me bewust te worden van het begrip heb ik eens goed om me heen gekeken. Wie is mijn peergroep? Eigenlijk heel wisselend. Jonge mensen (ben nu ook niet oud hoor) binnen onze organisatie. Met name mensen met een groot gastvrij hart of achtergrond vanuit de hotelschool. Daarnaast leeftijdgenoten en mensen met dezelfde ontwikkelingsbehoefte bij JCI (Junior Chamber International). Waarbij daar een grote diversiteit aan mensen in zit. En natuurlijk de oudere adviseurs, partners en specialisten die zich inmiddels in mijn omgeving begeven. Mensen waar je om raad en daad kunt gaan.

Waarbij blijkt dat er een groep met een goede mix aan mensen beschikbaar is. Wat ontbreekt er dan aan? Met name het volgende level, mensen die mij nog verder kunnen uitdagen als mens of ondernemer. Interessant om daar over na te denken, immers als je een wilt ontwikkelen dien je je niet in een groep te begeven die hetzelfde of zelfs minder ervaren of uitdagend is. Voor mij betekent het een zoektocht naar inhoud of kennis maar vooral ook inzicht in zaken die ik nu niet of anders doe. Het vizier open zetten.

Kortom op zoek naar de nieuwe mensen in mijn PEER…