Meteen naar de inhoud

Pijltjes blazen en kattenkwaad

Vandaag heb ik mijn dochter van bijna 4 laten zien hoe je pijltjes vouwt. Waarom deden we dat ook alweer? Eigenlijk een soort van kattenkwaad. Heerlijk de hele dag met een PVC buisje rondlopen en pijltjes draaien. Dan bij de buurvrouw naar binnen schieten. Wanneer ze thuis kwam lag dan de gehele kamer vol. En wij maar lachen.

Kattenkwaad

Word ik echt oud of merk ik dat kinderen steeds minder kattenkwaad uithalen? In mijn beleving zoeken kinderen een grens op. Ze willen zien wat het betekent en hoe zaken werken. Die grens zoek ik als ondernemer dagelijks nog op. Het levert veel op. Met andere woorden trainen we het ondernemerschap bij kinderen nog wel? Wakkeren we kattenkwaad aan? Leren we ze de actie en reactie. Immers als je iemand natspuit met water als grap kun je ook een emmer water terug verwachten. En dan is het ook lachen.

We zijn zo bezig met grenzen stellen en tussen de lijntjes kleuren dat we soms vergeten dat er iets dient te gebeuren om te weten wat echte grenzen zijn.

De grens is pas een limiet……

Vaak denk ik nog terug aan iemand die deze grenzen elke keer weer oprekte. Hij is de ondernemers inspiratie. Waarom het niet kan? Het kan wel……lees ook Een grens is pas een limiet of Een held..

De komende tijd mag ik jongeren begeleiden in het Upstarters project van JCI Utrecht. Jonge mensen zonder een baan met een ondernemersdroom. Mensen die uit de comfort zone zullen stappen, perceptie op gaan rekken en verder gaan kijken. Eigenlijk gaan ze een beetje kattenkwaad uit halen. Dingen doen die andere niet doen. Gaaf!

Ik heb mijn pijltjes al klaar liggen en het PVC buisje gereed. We kent er mensen die graag samen met mij de kattenkwaad uithalen?