Ga naar de inhoud

Positiviteit een keuze (2)

Of positiviteit een keuze is? Jazeker. Naar aanleiding van de eerste blog over positiviteit een keuze kreeg ik een opmerking van Martijn Jungst, een zeer positief mens en gewaardeerde collega. Hij had verwacht dat ik een ander verhaal hierin zou combineren. Een verhaal dat we samen hebben meegemaakt en dat ook gaat over positiviteit.

Tijdens het Dutch Disabled Open in juni mochten we te gast zijn in de trainingssessies op de maandag. Mensen die allemaal iets meegemaakt hebben of er nog vol in bezig zijn. Zo was er een golfer uit Oostenrijk die doordat hij een golfbal op zijn rug heeft gehad gehandicapt is. En je snapt het al die doet gewoon mee. Hoe positief kun je zijn? Ook mocht ik in de flight zitten met iemand die tijdens het sporten (hockey) dusdanig zijn knie had verdraaid dat hij nu met een totale ondersteuning moest lopen, anders zakte hij door zijn knie.

Het toppunt van positiviteit daarin vind ikzelf nog steeds Dennis van der Zeijden. Iemand die reeds diverse keren heel erg ziek is geweest. En wat is zijn motto: “Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt”. Kijk maar eens naar het bijgaande filmpje.

 

Klik hier voor de verwijzing.

Soms vraag ik me daarom af waar wij over zeuren? If you cannot you must zou Tony Robbins zeggen. En zo is het maar net. Volgend jaar ben ik er weer bij, bij de disabled golf. Als is het maar om te merken dat als je maar wilt je kunt…….