Ga naar de inhoud

Sheconomy, een grote kans.

De HotelloTOP Board of Inspiration bijeenkomst was het toneel van de discussie over hetgeen de vrouwelijk gast in de professionele gastvrijheid in 2015 wenst. Naast dat er 10 dames in de ochtend het thema van HotelloTOP voor 2011 hebben bezien werd in een groot aantal groepen gewerkt aan een empathy map.

Wat denkt en voelt zij, de vrouwelijk gast? Wat hoort ze? Wat ziet ze? Wat doet en zegt ze? Waar liggen de pijn punten (frustraties en obstakels) en waar de succesfactoren (want en needs)?

Vanuit deze brainstorm kwam naar voren dat de vrouwelijke gast van 2015 meer en meer gericht zal zijn op een persoonlijke service, door gebruik te maken van de oprechte kennis van de gast kan hier op in gespeeld worden. Maar ook dat er een sterke drang is naar het maatschappelijke goede. Het moet bijdragen aan een goede toekomst voor de kinderen en de samenleving. De balans tussen goed en hip is aanwezig. Niet zoals de mannen MVO roepen en dan de grootste auto kiezen en in rijden (binckytoys). Oprecht dienen bedrijven en service er op gericht te zijn de vrouwelijke gast te helpen bij haar wensen. De dialoog daarover aangaan is de basis van succes. Gehoord worden en mee mogen beslissen wordt nog belangrijker.

Een leuke vraag is hoe “vrouwelijk” is uw organisatie? En dat betekent niet het inzetten van “excuusvrouwen in de directie”, zoals één van de deelneemsters aangaf, maar echt de kansen geven en faciliteren? Niet zeggen je mag 4 dagen werken en dan net zoveel verwachten als in 5 dagen? Immers jonge dames doen het op onze opleidingen veel beter dan de heren. Het potentieel is ook veel groter, immers de dames zijn in de meerderheid. Toch stopt het ergens, is dat cultuur of een glazen plafond? Of beide? Want inderdaad zijn er nog steeds mannen die nooit leiding van een vrouw zouden wensen te krijgen.

Komend jaar als het jaar thema van HotelloTOP Sheconomy is zullen er meer van horen. Nu ga ik maar eens zelf nadenken over het beleid rondom vrouwen bij Staffable. Wat moeten we ervoor regelen? Hoe zou het anders kunnen? Vinden de dames dat zelf ook? Of moet het vanzelf gaan? Ik weet het niet. Het potentieel van de dames is nodig.

To be continued…….

 

 

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,2030913,00.html