Ga naar de inhoud

Vallend of falend

Afgelopen vrijdag heb ik een blog gepubliceerd met de titel “Bedrijven gaan failliet door valend inzicht”. Een schrijffout natuurlijk want het dient Falend (met een F te zijn). Het leuk is dat ik van meerdere mensen de opmerking kreeg. Zeker ook om dat de blog op andere sites gepubliceerd wordt. Mijn excuses voor degene die ik met deze onzorgvuldigheid heb geraakt.

Falen of vallen

Er kwam wel iets bij me los. Namelijk dat zonder de kans op falen je nooit zult vallen. Zonder vallen kun je ook niet leren opstaan. Met andere woorden mijn verschrijving, hoe dom ook, geeft wel een leuke term. Valend – vallend en falend gecombineerd. Overigens die kreeg ik ook terug of het bewust was.

Laten we het wel bij durven falen hebben. Daar ging het ook om in het artikel, het is namelijk gericht op ondernemers. Daar zit een eigenschap in die in ieder geval het risico opzoekt. Dan is het soms niet geheel kloppend inderdaad. Zo weet ik een heleboel mensen die niet weten wat ze wensen te schrijven in een blog of dat ze het wel goed doen. Die doen niets en zullen dus ook nooit falen.

Leerpunten

Eigenlijk wel twee leuke leerpunten. Namelijk dat mensen de blog echt wel zien. Nooit een doel geweest. Want ik schrijf het als soort dagboek. Iedereen die het leuk vindt geniet ervan. Vind je niets, lees je het niet. Ten tweede dat als je ergens een foutje in maakt dat opvalt en de tongen doet losmaken. Denk dat ik die laatste vaker ga gebruiken…..

Voor mij is af en toe vallen en dus falen onderdeel van mijn leerproces. Ik doe graag. Zoals in het bijgaande filmpje: als ik meer fouten maak dan jij, dan win ik.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=GUTM8xnh7DM[/tube]