Ga naar de inhoud

Verkopen volgens de Boef methode

Laat ik beginnen met Boef voor te stellen. Onze 7 maanden oude, zwarte labrador retriever. Een lief, speels en jong beestje. Hij is vooral een goede verkoper. Want dingen voor elkaar krijgen bij anderen dat lukt hem fantastisch. Denk eens aan het feit dat als je ergens voor de deur staat en je blaft een keer dat er gewoon voor je open gedaan wordt. Of als je je voer niet meer lekker vindt, je stopt met eten en je bazin gewoon ander voer voor je koopt. En nog 100 van die voorbeelden. 

De boef methode

Voor is de boef methode gebaseerd op twee zaken:

  • Energie en spelen;
  • Blijven terugkomen; 
 
Energie en spelen
Wat ik bij boef zie is dat hij altijd wil spelen, uitdagen en op je afkomt als hij je ziet. Dan verleidt hij door iets uit te halen dat niet mag. Daarna knabbelt hij aan je tenen en kijkt heel onschuldig. Of komt gewoon met zijn trektouw aanlopen, alsof je gevraagd hebt om te spelen. Allemaal verleidingstechnieken die helpen om samen zaken te doen. 
 
Blijven terugkomen
En als er één ding is dat je een labrador moet meegeven en zeker boef: hij blijft terugkomen. Hij geeft nooit op. Als je maar even een kansje geeft claimt hij je tijd. Op het moment dat ik dit schrijf hoort Boef boven zijn bazinnetje. Hij ligt al voor de deur te wachten totdat ze naar beneden komen. En ja hoor, het vrouwtje komt door de deur en boef? Die gaat als een dolle……goedemorgen dus. 

 

Verkopen volgens de boef methode

Wat nu als we meer volgens de boef methode verkoop zouden doen? Eigenlijk dus eenvoudig:

  • Geef je klant energie en verras hem af en toe;
  • Zorg dat je zichtbaar bent;
 
Geef je klant energie
Welke verrassing heb je je klant de laatste tijd gegeven? Wanneer heb je daadwerkelijk iets bijzonders gedaan? Waar ben je je klant voor geweest? Denk is na over waar je je klant mee zou kunnen helpen? 
Het doet me zelf denken aan het feit dat ik mijn contactenlijst eens af moet lopen en zorgen dat ik daadwerkelijk iets kan toevoegen aan deze klanten. 
 

Zichtbaar zijn
Ook een klassieker, als de klant jou niet ziet, ervaart of tegenkomt, hoe koopt deze dan bij je? Met andere woorden doen het als Boef. Blijf steeds terugkomen. Ga voor de deur liggen zeg maar. Alleen dan natuurlijk iets minder fysiek. Denk aan contact via Linkedin of via andere media. Hoe veel ben je daar mee bezig? 

Wil je meer weten over verkopen volgens de boef methode? Of zelf een keer verkopen op een andere wijze? Neem gerust contact op. 

Photo by troy williams on Unsplash