Ga naar de inhoud

Vijf jaar, einde van een levensfase

Natuurlijk refereer ik hier aan Staffable. Het bedrijf dat ik met veel plezier samen met geweldige partners 5 jaar geleden mocht beginnen. Met natuurlijk ook de relaties van het eerste uur. Samen aan mooie dingen bouwen. Van een bedrijf dat zich druk maakt over het overnemen en verlonen van mensen, naar een Human Talent Management bedrijf dat de gastvrijheidsbranche gezond(er) maakt op heb gebied van personeelsbeleid.

Even terugblikken om snel te gaan naar een nieuwe levensfase. Een fase waarin we als bedrijf de kwaliteit moeten blijven behouden. We hebben diverse concept (mee) ontwikkelt. Ons eigen Human Talent Management model met allen stappen van ons proces en de werkwijze. Human Talent Model Staffable.

Maar ook IndiVIEW de eigen selectiemethode om beter kennis te maken met mensen, te weten wie je voor je hebt en wat je met dat talent kunt. Intern natuurlijk IN2SMART, het “In to Staffable Meeting and Reflection Time” moment, twee keer per jaar met je mensen uit de werksfeer, jezelf zijn en ontwikkelen. De vierde keer komt eraan, ik ben nu al benieuwd. En natuurlijk PersonalVIEW, de manier om voortgang, inhoud (resultaat), expansie en wat je verder bezighoudt te bespreken. Dat doen we met elke medewerker vier keer per jaar.

Staffable is dus gebleven wat het was een bedrijf van mensen. Een bedrijf is als een organisme, je moet het voeden. Wij voeden onze mensen, zij voeden Staffable. Terugdenkend aan die vijf jaar, zou ik het zo weer doen. Met dezelfde fouten met dezelfde passie, maar vooral met dezelfde lol.

Toch is het het einde van een levensfase. Op je zesde ga je naar de “grote school” vanuit de kleuterklas. Ik weet zeker dat we dat zullen ervaren, maar weet ook zeker dat we school leuk zullen blijven vinden, blijven ontwikkelen, maar vooral lol blijven houden. Dat doen we samen, we hebben gewoon een leuke klas. Degene die minder snel mee kan, die nemen we gewoon op sleeptouw. En misschien komen er nog wel nieuwe klasjes bij. Toch zullen die zich ook zelf moeten ontwikkelen en tegen zaken aan moeten lopen.

Ik heb zin in de nieuwe levensfase van Staffable. En gelukkig mijn partners ook, dat worden mooie jaren voor ons.