Ga naar de inhoud

YHIM: eind in zicht pessimist

De ras pessimist heeft de afgelopen jaren een grote voedingsbodem gehad. De economie was toch al een drama, de kansen beperkt en de fouten die we maakte evident aan onze honger naar altijd meer. Helaas is de optimist langszij gekomen. Het gaat weer ergens over.

Elke ondernemer die ik spreek geeft aan dat er muziek in de handel zit. Bepaalde branches daargelaten natuurlijk. Alleen dan verbaas ik me, optimist en altijd met morgen bezig zijnde, nog immer. Afgelopen week kregen we binnen de familie op drie adressen een factuur binnen van iets dat een jaar eerder is gebeurd. U leest het goed een jaar later factureren. Mijn idee is dat de pessimisten, versnellers van processen en kostensnijders dat soort trajecten er nu na de crisis toch overal wel uit hebben. Nu ik kan u vertellen in de zorg en met name de ziekenhuizen niet.

Mijn vraag is dus of de pessimisten en procedure mensen nog even scherp blijven want in bepaalde bedrijven en bedrijfstakken is kritiek nog wel nodig. Willen de pessimisten dat alsjeblieft gebruiken om ook deze bedrijven nog even gebruik te laten maken van de crisis?

Het wordt wel een nieuwe werkelijkheid. Dat de zon wat meer zal schijnen dat is duidelijk. Alleen we zullen wel rekening moet houden met minder sterkere stralen en een lagere frequentie. Toch pak ik dan nog altijd liever de warme stralen van de zon wanneer deze schijnt, dan de kou van de nacht. Of is dat weer een optimistisch beeld?

*YHIM staat voor “Yes, Het Is Maandag” en wordt elke maandagochtend gepubliceerd. Daarmee als doel hebbende dat je elke week een nieuw doel, een nieuwe kans of eigen initiatief kunt ontplooien.